Εργαστήριο Καράβας

Ένα παιχνίδι της Πάρου. Φτιάχνοντας και παίζοντας

Τη Κυριακή 4 Μαρτίου ολοκληρώθηκε το Εργαστήριο Καράβας 2018 που διοργάνωσε με επιτυχία ο Ναυτικός Όμιλος Νάουσας Πάρου ΝΑΪΑΣ, με την υποστήριξη του Δήμου Πάρου.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν την Καράβα τους και οι μεγαλύτεροι να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια. Δεκάδες άχρηστοι τενεκέδες μεταμορφώθηκαν σε σκαριά για να θυμίζουν σε όλους ότι παντού κρύβεται κάτι όμορφο αρκεί να έχουμε την όρεξη και την υπομονή να το αναδείξουμε.

Η αίθουσα της μαρίνας για όλο τον Φεβρουάριο αποτέλεσε σημείο συνάντησης για τα μέλη και τους φίλους του ΝΑΪΑΣ, δίνοντάς πρωτόγνωρη για την εποχή  ζωή στο λιμάνι της Νάουσας. Πάμπολλες συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν για τη λειτουργία και την ανάπτυξη του Ομίλου στους τρεις τομείς του (αθλητισμός, παράδοση, περιβάλλον).

Η φήμη του Εργαστηρίου ξεπέρασε τα όρια της Πάρου. Η Εφημερίδα των Συντακτών με δισέλιδο αφιέρωμα, στο ένθετο Νησίδες, στις 24/2 παρουσίασε το Εργαστήριο Καράβας προβάλλοντας τη Πάρο και τον ΝΑΪΑΣ σε όλη την Ελλάδα.

Αναδημοσίευση από την Εφημερίδα των Συντακτών του άρθρου της δημοσιογράφου Βάση Παναγοπούλου.

Τελετή Λήξης

Δυστυχώς ο καιρός δεν ήταν κατάλληλος για να πραγματοποιηθούν όσα είχαν σχεδιαστεί, παρόλα αυτά πλήθος κόσμου βρέθηκε στη μαρίνα της Νάουσας και είχε την ευκαιρία να συμμετέχει στο αρμένισμα της Καράβας.

Το Εργαστήριο σε αριθμούς

  • 45  ώρες λειτουργίας
  • πάνω από 100 νεότευκτες  Καράβες
  • δεκάδες αφηγήσεις ιστοριών
  • εκατοντάδες επισκέπτες, ανάμεσά τους  250 μαθητές από όλη την Πάρο

Ευχαριστίες

Για την λειτουργία του Εργαστηρίου, ευχαριστούμε

  • τους υπέροχους καραβομάστορες  Σωμαρίπα Μανώλη, Μαλαματένιο Στέλιο και Ξύγκη Κίμωνα
  • όσους προσέφεραν τις Καράβες τους γα την Έκθεση
  • και όσους συμμετείχαν ή επισκέφτηκαν το Εργαστήριο

Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Ζουμή Αποστόλη (ΑΒ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ) και τον κ. Κώστα Αλιπράντη (ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ) για τη προμήθεια των τενεκέδων

Χορηγός

Όσοι δεν πρόλαβαν, υπομονή ως το επόμενο Εργαστήριο

μέχρι τότε…

Καλά αρμενίσματα !