Καθαρισμός του μικρού λιμανιού της Νάουσας

Ο Ναυτικός Όμιλος Νάουσας Πάρου ΝΑΪΑΣ  σε συνεργασία με το Δήμο Πάρου συντόνισε τον καθαρισμό του βυθού του μικρού λιμανιού της Νάουσας. Ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή επαγγελματιών δυτών και εθελοντών από Τρίτη 13/3 έως Παρασκευή 17/3.

Στις τέσσερις ημέρες εργασιών ανασύρθηκαν  από το βυθό λάστιχα, καρέκλες, πετονιές, πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια κ.α. Η εικόνα είναι χαρακτηριστική και ας ελπίσουμε αποτρεπτική για το μέλλον. Για προφανής περιβαλλοντικούς και τουριστικούς λόγους οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τόσο το λιμανάκι όσο και την ευρύτερη θαλάσσια και παράκτια περιοχή της Νάουσας.

Ο καθαρισμός του μικρού λιμανιού ήταν μόνο η αρχή. Πρόθεση μας να προχωρήσουμε και στον καθαρισμό του μεγάλου λιμανιού και των άλλων θέσεων αγκυροβόλησης σκαφών στον κόλπο της Νάουσας και εκτός αυτού (Σάντα Μαρία, Αμπελάς).

Θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε μια ομάδα εθελοντών δυτών για να το πετύχουμε, ώστε το κόστος των καθαρισμών να μην είναι απαγορευτικό. Στην προσπάθεια είναι ευπρόσδεκτος όποιος προσφέρεται να βοηθήσει, θέση υπάρχει για όλους.